background
 

education

Zomeralfabet

Zantedeschia

Zantedeschia Zantedeschia heeft de laatste jaren een flinke verandering doorgemaakt. Zo zijn er meer kleuren en typen op de markt gekomen, naast de alom bekende witte Calla lelie. De Zantedeschia is met haar moderne uiterlijk een echte trend bloem in de moderne tuin! Zantedeschia is met name geschikt in bakken en potten op het terras en balkon.

Your summer vacation

Your summer vacation It's time for your summer vacation. Move outdoor containers and hanging baskets to a single location near a water source and ask a neighbour to stop by twice a week to water them. Choose a spot where they won't dry out too quickly: in shade or dappled light, out of the wind, and grouped close together. Most summer plants, including sun-loving bulbs such as lilies and cannas, will handle shade just fine for a while. Since you'll be gone, why not pinch back any plants with a propensity to get "leggy" such as dahlias, impatiens and coleus. Nipping top growth and buds encourages lower growth resulting in stronger, bushier plants. It's a holiday -- let everyone rejuvenate!

X-mas

X-mas Veltheimia is een pot plant die bloeit in de winter. Het krijg 1 bloem per bol en bloeit tenminste drie weken. De verzorging is het zelfde als die van een Amaryllis op pot. Na het planten in de herfst heeft de bol maar een beetje water nodig om de scheuten te laten zien. Wanneer de plant begint te groeiren kan er meer water worden gegeven. Wanneer de bladeren geel worden (na de bloeiperiode) hoeft er geen water meer gegeven te worden tot aan de volgende herfst (september).

Winterhard

Droge bollen Zomerbollen hebben ten opzichte van de voorjaarsbloeiers één nadeel: ze zijn niet winterhard. Het is daarom noodzakelijk de bollen in het najaar weer op te graven (voor de eerste nachtvorst) en ze droog te bewaren (bij ca. 10ºC). Let op: iedere zomerbol heeft wel weer een aangepaste bewaartip.

Verandering

Verandering In het zomerbollen assortiment is de afgelopen jaren veel veranderd. Met name in de dahlia familie zijn veel nieuwe, kleinere, soorten op de markt gekomen, die de hele zomer door bloeien. Maar ook bij de gladiool staat de ontwikkeling niet stil. Langzaam komen er wat kleinere grootbloemige gladiolen op de markt, die iets makkelijker te hanteren en combineren zijn in de zomerborder.

Unieke bloemen

Unieke bloemen Roscoea heeft orchideeachtige bloemen. Deze planten lijken op een miniatuur fontein, met de bloem als een kleine waterval.

Tigridia

Tigridia Tigridia is één van de onbekendste zomerbollen. Tigridia heeft net als gladiolen lancetvormige bladeren en een aar met meerdere bloemen. Alleen zijn de bloemaar en de bloempjes veel kleiner. Tigridia heeft een opvallende plaats in de border nodig, anders zal dit kleine gewas niet opvallen in de mooie zomerborder.

Snijbloem

Site selection Veel zomerbollen zijn prima geschikt als snijbloem. Voor de fanatieke tuinders die graag een verse bos bloemen op tafel hebben is een hoekje met gladiolen, Liatris en dahlia een uitkomst. De hele zomer door een eigen veldboeket op tafel!

Ranonkels

Ranonkels Elke knol van de Ranonkel heeft meerdere bloemen. De bladeren gaan dood in de zomer. Het is aan te raden de knollen een paar uur voor planten in het water te leggen of heel veel water te geven wanneer je ze plant.

Quiz

Quality Met dit alfabet kunt u een leuke quiz spelen op een zonnige zomeravond….

<< < 1 2 3 > >>