background
 

education

Voorjaarsalfabet

Zodiac kleuren (dierenriem)

Zodiac kleuren Kleuren horen bij jouw persoonlijke Zodiac teken, volgens de in Duitsland geboren astroloog, Ruth Zucker. Een leuke test om te doen met familie of vrienden.

Yokohama

Yokohama Yokohama is een bekende, gele vroegbloeiende tulp. Hij is erg geschikt om vaste planten border tussen bijvoorbeeld Brunnera of Geranium te planten.

Xit

Xit Xit is de naam van een kleinkronige narcis. Het is een soort welke ook vroeg in het seizoen voor het raam kan worden gezet.

Water

Wonderfully lush Water is de enige voedingsstof die bloembollen nodig hebben om tot bloei te komen. In de winter zijn er zelfs bloemkwekers die tulpenbloemen snijden die alleen op water geteeld zijn. Als een bloembol echter als meerjarenbloeiers geplant wordt dan is het wel belangrijk om meststoffen toe te voegen.

Uien

Allium Veel mensen noemen bloembollen 'uien'. Dit is een fabel. De enige bloembol die familie is van de consumptie uien is de Allium. Allium bollen ruiken dan ook als eetbare uien!

Tulp

Tulp De tulp is het nationale symbool van Nederland waar we als land heel bekend mee zijn geworden. Het assortiment verkrijgbare tulpen is enorm en blijft groeien. Dat de tulp ook gebruikt kan worden als pot plant is nog niet zo bekend. Tulpen kunnen thuis in potten worden geplant, maar als je deze huisbroei niet zelf wilt proberen, kun je ook ‘behandelde’ bollen op pot kopen. Tulpen in pot blijven niet zolang bloeien als buiten, maar ze staan wel langer dan tulpen in een vaas.

Sneeuwklokje

Sneeuwklokje Sneeuwklokjes zijn de eerste tekenen van het voorjaar in de tuin. Als je een milde winter hebt, komen ze soms al uit in januari. De kleine bloemen vallen alleen op als ze worden geplant in grote groepen, en het liefst tegen een donkere achtergrond als een klimop.

Ruige effecten

Ruige effecten Ruige effecten kunnen worden bereikt door langstelige tulpen in dichte groepen bij elkaar te planten. Je krijgt een verassend effect wanneer ze worden geplant tussen varens of vaste planten. We kunnen zo erg onverwachte resultaten verkrijgen op plaatsen waar normaal weinig groeit. Wanneer de plant zijn blad krijgt, zal het mooi afstervende tulpen afdekken.

Queen of Night

Queen of Night ‘Queen of Night’ is de naam van de donkerste tulp die er bestaat. Hij wordt verkocht als een ‘zwarte’ tulp, maar als je heel goed kijkt, is deze tulp donker paars. Vergelijk met Tulipa ‘Black Hero’ en ‘Black Parrot.

Pastel kleuren

Pastel kleuren Bloemen met pastel kleuren zoals de paarse tulp, ‘Lilac Perfection’ zijn een nieuw fenomeen in bloembollenland. De interesse in deze lichtere kleuren en de verkrijgbaarheid van deze bloembollen met pastel-kleuren bloemen is de laatste jaren gegroeid.

<< < 1 2 3 > >>